Journal review november 2020

Sinds afgelopen zomer een nieuwe start met schets/log/dag-boeken. In eerste instantie als losbladige katernen aangemaakt. Vier dubbelgevouwen A4 maakt 16 pagina's A5. Produceer 8 katernen en je hebt 128 pagina's voor een boek.

De eerste twee exemplaren die op deze manier tot stand zijn gekomen heb ik doorgenomen op thema's en kandidaat vervolgonderzoeken

mogelijke vervolgonderzoeken

  1. een gotische letter (kapitalen) in Lego. Dik-dun verlopen door twee drukgangen met off-sets. Eventueel ook uitzoeken wat er kan als de bodemplaat onder 45 graden gezet wordt.
  2. Het comics karakter Jacob van M. in nog sterker middeleeuwse stilering doorontwikkelen door middel van verdere Barry/Brunotti oefeningen
  3. Kalligrafische Ruimte 3: in het 2e journal staan abstract kalligrafische monoprints die met kleurpotlood zijn aangevuld en/of met posca stiften omlijst en gedecoreerd. Daar op door, op groter formaat, in individuele pieces?
  4. De oost-indische inkt oefeningen waarin een vlek in een tekening wordt omgewerkt zijn interessant want zowel wit op zwarte als zwart op witte lijnvoering worden gecomgineerd. Gerelateerd aan 2 hierboven, want ook in deze oefeningen heb ik dezelfde stilering voor gezichten, uitdrukkingen toegepast. Combineren met monoprint achtergronden, omgevingen?

Eerste conclusies

#creativejournal #review #2020