Print & Play. De kunst van LEGO letterpress

Ergens in de nazomer van 2022 werd aan op een terras de knoop doorgehakt. Die publicatie over drukken met LEGO stenen moest er toch echt van komen.

Ruim een jaar later het heuglijke nieuws: dat boek, het is klaar. Kunstcollega Martijn van der Blom en ik presenteren elk meer dan vijftig werken. Allemaal gedrukt met de geheel in eigen huis ontwikkelde techniek van LEGO letterpress.

Al doende kwamen we erachter dat ergens halverwege 2013 de eerste experimenten gemaakt werden. Een selectie werk uit de eerste tien jaar LEGO letterpress dus.

Een boek maken, wat een klus is dat! Zonder de redactie door Eline Levering hadden we het nooit precies zo opgeschreven gekregen. Jannie de Groot verzorgde grafisch ontwerp en fotografie, maar vooral ook het ontwerp van het boek als object. De bijzondere binding, de maatvoering en zelfs dikte van het boek zijn betekenisvolle aspecten van het geheel. Nanda Behari maakte de vertaling naar het Engels. Thomas Gravemaker schreef het voorwoord.

Stichting Grafisch Atelier Hilversum voorziet al meer dan vijftig jaar in een werkplaats waarin dit soort innovatieve druktechnieken ontwikkeld kunnen worden, en steunde de productie van dit project ook met een ruimhartige financielële bijdrage. Allen hartelijk dank hiervoor!

Bestellen kan hier

Meer afbeeldingen